Posted on

Мини торти с кокос и малини

Мини торти с кокос и малини

Ние, от Био магазин Spirala, решихме да предизвикаме кулинарните блогъри като им предоставим продукти по техен избор и ги оставим да се развихрят в кухнята. Сега сигурно се чудиш какво сме им дали и какво са ни приготвили те. Виж предложението на  Боряна Илиева от boryanailieva.wordpress.com


Мини торти с кокос и малиниНеобходими продукти за Мини торти с кокос и малини*:

За блата:
100 гр. обикновени бисквити
4 с.л. кокосово масло
1 с.л. брашно от рожков

За крема:
500 мл кокосово мляко
1с.л. кокосово масло
2 с.л. мед
3-4 с.л. сладко от малини
3 с.л. агар
1 с.л. каула или друг ликьор

За глазурата:
2 с.л. сладко от малини
150 гр. шоколадов кувертюр
1 с.л. кокосово масло
2-3 с.л. кокосово мляко

*(продуктите са достатъчни за 2 броя форми за торта с диаметър 10 см и дълбочина 4 см)

Начин на приготвяне на Мини торти с кокос и малини:

Натрошете бисквитите на трохи. Смесете ги с брашното от рожков и кокосовото масло. Покрийте формите за торти със стреч фолио. Разпределете сместа в двете форми по равно като притискате и оформяте блат. Сипете кокосовото мляко в тенджера и отгоре поръсете с 3 с.л. агар. Не разбърквайте, а оставете на котлона да се загрява. Когато течността се стопли започнете да бъркате докато агарът се разтвори напълно.
Добавете останалите продукти – меда, сладкото от малини, кокосовото масло и каула.  Разбъркайте добре и оставете да се охлади.
Преди да е стегнала изсипете сместа във формите. Оставете за 30 минути в хладилник докато сместа се желира и стегне.Намажете всяка от тортите с по 1 с.л сладко от малини.
Разтопете шоколадовия кувертюр на водна баня. Добавете кокосовото мляко и кокосовото масло. Разбъркайте докато се получи хомогенна смес, която след това разпределете върху тортичките. Декорирайте по желание с ядки, сушени или пресни плодове.


Боряна_ИлиеваБоряна Илиева от boryanailieva.wordpress.com
Занимавам се с блога от вече шест години, кулинарията ми е приятно и вкусно хоби, освен това се занимавам активно с изработката на плетива на една кука, рисувам понякога, пиша, но най-голямата ми страст е фотографията.  Двете неща (кулинария и фотография) се преплитат приятно, когато трябва да се представи рецепта.  В готвенето обичам да експериментирам, да опитвам нови продукти, но също често се спирам на традиционната кухня и ястия. Държа да е здравословно, според моите разбирания за това, вкусно и по възможност добре изглеждащо. 

Ако и ти имаш блог и искаш да участваш в нашата рубрика за Здравословни рецепти и да покажеш, че можеш да приготвяш вкусни, интересни и екзотични рецепти без месо, изпрати имейл на stefaniya@spirala.bg с тема Здравословни рецепти, а ние ще ти изпратим продукти, с които да го направиш.

Продукти, използвани в рецептата за Мини торти с кокос и малини

  • Био кокосово масло, сурово, 500 гр., Spirala

    Био кокосово масло, сурово, 500 гр., Spirala

    4.71 от 5
    21.99 лв.
    Купи
  • Био пчелен мед - билков 330гр., Калофер

    Био пчелен мед – билков 330гр., Калофер

    7.99 лв.
    Купи
  • Био пшеничени бисквити

    Био пшеничени бисквити без мляко и яйца 300 гр., Probios

    6.25 лв.
    Купи
  • Рожков на прах, суров 250 гр.

    Био рожков на прах, суров 250 гр., Spirala

    10.99 лв.
    Купи
  • Занаятчийски кулинарен шоколад произведен в България!

    Кулинарен шоколад Гайо 60%, 500 гр., Gaillot Chocolate

    13.50 лв.
    Купи

Включи се в дискусията