Posted on

Сочна веган шоколадова торта без глутен

Сочна_веган_ шоколадова_ торта_ без_глутен

Ние, от Био магазин Spirala, решихме да предизвикаме кулинарните блогъри като им предоставим продукти по техен избор и ги оставим да се развихрят в кухнята. Сега сигурно се чудиш какво сме им дали и какво са ни приготвили те. Виж какво приготви Люси Евтимова от lussisworldofartcraft.blogspot.bg

Сочна_веган_шоколадова_торта_без_глутенНеобходими продукти за Сочна веган шоколадова торта без глутен:

За блатовете:
2 бр. средни глави цвекло
500 мл бадемово мляко
1/2 ч.ч. разтопено кокосово масло
1 бр ванилия
1 с.л. листа от стевия на прах (може и повече или да се замени с 1 1/2 ч.ч. кафява захар)
3/4 ч.ч. млени бадеми
1 ч.ч. неподсладено какао
1 ч.л. сода загасена с ябълков оцет
щипка сол
За крема:
2 бр. авокадо (добре узрели)
1/2 ч.ч. неподсладено какао
стевия на вкус (може и кленов сироп или агаве)
2 с.л. разтопено кокосово масло
1 ванилия
3-4 с.л горещо еспресо

 

Начин на приготвяне на Сочна веган шоколадова торта без глутен:

Измийте, обелете и нарежете цвеклото на средно големи парчета. Завийте добре във фолио и сложете да се пече в силно загрята фурна за около 40 минути. Пасирайте на гъста паста. Ако е необходимо, добавете малко вода, за да стане сместа по-сочна.
Разтопете кокосовото масло на водна баня. Смесете в купа пюрето от цвекло, разтопеното масло, стевията и бадемовото мляко.
Смесете сухите съставки – пресятото брашно, какаото, ванилията, солта, млените бадеми. Разбъркайте добре.
Добавете сухите към мокрите съставки на два пъти като разбърквате. Прибавете загасената с оцет сода.
Сложете хартия за печене на дъното на две тави с диаметър 20 см и разпределете тестото в тях.
Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна около 45-50 минути. Оставете блатовете да изстинат напълно.
Пасирайте авокадото като постепенно добавяте и останалите продукти за крема, за да създадете желания от вас вкус. Може да добавите част от млените бадеми в крема.
Разпределете крема между блатовете и отгоре. Украсете с ядки.

Люси_ЕвтимоваЗдравейте! Казвам се Люси и обожавам изкуството във всичките му форми – музика, кино, фотография, изобразителното и разбира се кулинарното изкуство. В моя блог можете да откриете идеи и рецепти за различни празници – от декорацията през рецептите до грима и музиката, осъществими предимно с подръчни материали. 

Ако и ти имаш блог и искаш да участваш в нашата рубрика за Здравословни рецепти и да покажеш, че можеш да приготвяш вкусни, интересни и екзотични рецепти без месо, изпрати имейл на stefaniya@spirala.bg с тема Здравословни рецепти, а ние ще ти изпратим продукти, с които да го направиш.

Продукти, използвани в рецептата за Сочна веган шоколадова торта без глутен

  • Био бадемова напитка с калций 1л.

    Био бадемова напитка с калций 1л., EcoMil

    7.55 лв.
    Купи
  • vaniliq

    Био бурбонска ванилия на прах, 15г-Био Класа

    34.99 лв.
    Купи
  • Какао на прах 250 гр., Spirala

    Био какао на прах 250 гр., Spirala

    11.99 лв.
    Купи
  • Био кокосово масло за готвене 320 гр., Suma

    Био кокосово масло за готвене 320 гр., Suma

    14.99 лв.
    Купи
  • Био кокосово масло за готвене 650 гр., Suma

    Био кокосово масло за готвене 650 гр., Suma

    24.99 лв.
    Купи
  • Био кокосово масло, сурово, 500 гр., Spirala

    Био кокосово масло, сурово, 500 гр., Spirala

    4.71 от 5
    21.99 лв.
    Купи
  • Брашно за бял хляб с набухватели без глутен

    Брашно за бял хляб с набухватели без глутен 1кг., Doves Farm

    7.99 лв.
    Купи
  • Сода бикарбонат БЕЗ АЛУМИНИЙ

    Сода бикарбонат БЕЗ АЛУМИНИЙ – ВЕГАН 200 гр., Doves Farm

    7.49 лв.
    Купи
  • Стевия листа на прах 125 гр.

    Стевия листа на прах 125 гр., Spirala

    9.99 лв.
    Купи

Включи се в дискусията