Posted on

Интервю с Росен Миладинов – фитнес треньор

Казвам се Росен Миладинов и съм на 34 години от гр. София. Персонален фитнес треньор съм, а интересите ми са в областта на бодибилдинга, спортното и здравословно хранене (по образование съм готвач и съм се занимавал няколко години професионално с това).

Био Магазин Спирала: Разкажи ни за спорта, с който се занимаваш?

Росен Миладинов: Занимавам се с бодибилдинг от 18 години, като през 2012 година станах балкански шампион по класически културизъм. След тази титла прекратих състезателната си дейност. Тренирам 6 дни седмично по 40-70 минути. Тренирам и работя вече 9 години в JK FITNESS (бул. България, жк Бокар 33). Работя с моите клиенти персонално, като предварително записвам в графика ми ден и час. Тренировките са изключително и само бодибилдинг. Не се занимавам с функционални натоварвания, които придобиха доста популярност напоследък.

Целта на повечето хора е да редуцират излишните килограми, а моята цел съответно е да се занимая с всеки индивидуално, както и да изготвя хранителен план, който да се спазва от желаещия да постигне резултати. За съжаление, за повечето клиенти е трудно да бъдат стриктни във всяко едно отношение, като най-трудно, разбира се, е честото хранене и предварителното приготвяне на храна. Повече за мен и моята дейност може да разберете от личната ми фейсбук страница.

Спирала: Защо избра точно бодибилдинг?

Интервю с Росен Миладинов - фитнес треньорРосен: В бодибилдинга ме впечатлява възможността, която този спорт ми дава, за да оформя тялото си – чрез доста трудно и дисциплинирано спазване на важни аспекти от целия бодибилдинг (изграждащ) процес. Спортът ми дава лично удовлетворение, сила, издръжливост, каляване на волята и изключителна самодисциплина. Каузата ми е да накарам повече хора да тренират този прекрасен и завладяващ спорт (на любителско ниво, т.е. изключвайки състезателните стремежи и професионалните похвати).

Спирала: Важна ли е храната за спорта?

Росен: Да, храната е изключително важна. Опитът ми като професионален готвач ми помага за разнообразното ежедневно меню, но когато съм лишен от време просто обработвам храната топлинно, ако е месо или риба и разпределям в кутии за няколко дни напред. Храня се като типичен бодибилдер. Менюто ми съдържа всички хранителни вещества – белтъчини, мазнини и въглехидрати. Всяка една група от тях е важна, особено когато целта е покачване на мускулна маса. Освен това се старая да държа PH (киселинно-алкалният баланс) неутрален и за това обръщам достатъчно внимание и на зеленчуците. Един или два пъти на ден, на гладно, пия сода бикарбонат без алуминий по 5 гр. в гореща вода, за да увеличавам алкализиращите минерали. Обръщам внимание и на водата, която е 4 л на ден, също с висока алкалност – 9.5 pH. Преди тренировка обичам и имам навик да изпивам едно кафе. Кофеинът ме концентрира и повишава желанието ми за натоварване. За тонус, също така, обичам да изпивам около 100 мл сок от прясно изцеден джинджифил. Той също съдържа алкалоиди, които подобряват концентрацията. Имат влияние и върху метаболизма. След тренировка приемам есенциални аминокиселини на прах, глутамин, креатин монохидрат, магнезий, гимнема силвестре (има отношение към въглехидратното зареждане) и 70 г витарго (специализирани въглехидрати за целите на спорта).

Спирала: Спазваш ли някакъв хранителен режим?

Росен: Хранителният ми режим се състои от 5 хранения, като 4 от тях са изцяло от храна, а едно от тях е протеинов шейк, приготвен от телешки протеинов концентрат. След тренировка и сутрин на гладно приемам аминокиселините с креатина и витаргото, като 1 час след това се храня. Протеина го пия 30 мин след аминокиселините и витаргото. Не консумирам храни, съдържащи глутен и млечни продукти. На този хранителен режим нямам резки промени във формата, държа една добра форма за трениращ без хормонално стимулиране.

Росен Миладинов се включи в инициативата на Био Магазин Спирала:

Живей активно, храни се ефективно!

Ако и ти искаш да се включиш в нашата инициатива, пиши ни на имейл: spiralabg@gmail.com

Включи се в дискусията