Posted on

Безглутенов сейтан “без пилешко”

Безглутенов сейтан без пилешко

На 11.12.2015 от 19:30 часа в Био супермаркет Spirala се проведе „Кулинарна работилница за здравословна и жива храна VI“. Една от  рецептите, която ни представи Мими от Soma Vital Food беше Безглутенов сейтан “без пилешко”

Безглутенов сейтан без пилешкоНеобходими продукти за Безглутенов сейтан “без пилешко”
Мокри съставки: 1 1/4 ч.ч. вода, 1/4 ч. ситно нарязани моркови, 1/4 ч. ситно нарязана целина, 1/4 ч.ч. ситно нарязан лук, 1 скилидка чесън; 100г тофу, 3 с.л. тамари соев сос.

Сухи съставки: 1/2 ч.ч. оризово брашно; 1/2 ч.ч. нахутено брашно; 1/2 ч.ч. соево брашно, 1/4 ч.ч. брашно от тапиока, 1/2 ч.ч. хранителна мая; 4 ч.л. лук на прах; 4 ч.л. чесън на прах, 4 ч.л. Микс подправки за без пилешко, 1 ч.л. сол, 2 ч.л. мащерка, 1/2 ч.л. черен пипер.

Начин на приготвяне на Безглутенов сейтан “без пилешко”:

Mорковите, лукът, целината и чесънът се сваряват за 10-12 минути в 3/4 ч. от водата. Останалата 1/2 ч вода се пасира с тофуто, соевия сос и сварените зеленчуци. Сухите съставки се смесват в друга купа и се разбъркват хубаво. Събират се с мократа смес и се размесват до еднорода консистенция. Оформя се желаната форма върху хартия за печене, която се поставя върху алуминиево фолио. Пакетира се като бонбон и се готви на пара в продължение на 1 час. След като изстине се прибира в хладилник и  престоява от 4 до 12 часа. До това положение безглутеновия сейтан е само сварен и можем да го използваме във всякакви рецепти.

Включи се в дискусията