Posted on

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна VII

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна VII

На 19.02.2016 от 19:30 часа Био супермаркет Spirala се проведе „Кулинарна работилница за здравословна и жива храна VII“. Тема на вечерта беше “Веган, сурови, здравословни и лесни за приготвяне рецепти за сладко и солено, за малко и голéмо” 😉

Гост лектор беше Калоян Гичев – водещ на предаването “Доброхран” и редактор в сайта www.zdravjivot.org, който ни приготви няколко вкусни и здравословни изкушения. Ето ги и рецептите:

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна VIIСурова лютеница

Необходими продукти:
200 гр сухи чушки
30 гр бадеми

Начин на приготвяне:
Чушките се измиват и накисват за 12 часа в студена вода. Добавяте в блендер заедно с бадемите, които не се накисват. Блендирате и лютеницата е готова. От това количество продукти ще излезе към 350 грама лютеница.

Крема сирене от кашу

Необходими продукти:
1 чаша сурово кашу (накиснато за 6 часа)
вода

Начин на приготвяне:
Накиснатото кашу се слага в блендер, добавя се съвсем малко вода. Пасираме и оставяме за 6 до 12 часа, за да ферментира. Получава се крема сирене от кашу с леко кисела жилка.

Здравословни шоколадови бонбони „Слънчев дар“

Необходими продукти:
400 гр фурми
100 гр лешници
3 с. л. рожков
3 с л какао на прах
кокосови стърготини за овалване

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна VII

Начин на приготвяне:
Блендираме лешниците, докато се получи едросмляно брашно. Накисваме фурмите за няколко часа във вода, след което ги обезкостяваме и обелваме. Към тях добавяме рожков на прах, какао на прах и 2/3 от лешниковото брашно. Оформяме топчета, които овалваме в лешниково брашно и кокосови стърготини.

1 comment

  • Вкъщи направихме сиренето и след първия ден разделихме сместта на две. Едната половина оставихме още ден-два и стана по-малко кисело, по-стегнато и с вкус близък до сирене. Другата половина беше изядена веднага 🙂

Включи се в дискусията