Posted on

Веган заквасена сметана

Веган_заквасена_сметана

Ние, от Био магазин Spirala, решихме да предизвикаме кулинарните блогъри като им предоставим продукти по техен избор и ги оставим да се развихрят в кухнята. Сега сигурно се чудиш какво сме им дали и какво са ни приготвили те. Виж рецептата на Елена от cookingtwentyfourseven.blogspot.bg

веган_сметанаНеобходими продукти за Веган заквасена сметана:

1 ч.ч. сурово кашу, накиснато за една нощ във вода
1/4 ч.ч. пресен лимонов сок + още 2 с.л. за овкусяване
1/2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне на Веган заквасена сметана:

Накиснете кашуто за една нощ във вода.
Излейте водата и сложете кашуто в мощен блендер.
Прибавете останалите съставки и пасирайте за около 1 минута или до получаване на кремообразна консистенция.
Прехвърлете сместа в подходящ съд, затворете добре и съхранявайте в хладилник до 2 седмици.
Добавете 1 ч.л. чесън на прах и ще получите невероятен чеснов сос, който е подходящ за сандвичи и салати.

ЕленаЗдравейте, Казвам се Елена и съм на 31 години. Обожавам домашната храна и да експериментирам с различни продукти и съставки. От близо 3 години имам кулинарен блог cookingtwentyfourseven.blogspot.bg, в който има както традиционни рецепти, така и по-съвременни такива. Кулинарията за мен е не само хоби, но и средство за релаксация Ще се радвам ако са Ви допаднали моите предложения!

Ако и ти имаш блог и искаш да участваш в нашата рубрика за Здравословни рецепти и да покажеш, че можеш да приготвяш вкусни, интересни и екзотични рецепти без месо, изпрати имейл на stefaniya@spirala.bg с тема Здравословни рецепти, а ние ще ти изпратим продукти, с които да го направиш.

Продукти, използвани в рецептата за Веган заквасена сметана

  • Био хранителна мая, 100г-Dragon Superfoods

    7.65 лв.
    Купи
  • Веган сирене от кашу "Сире-нека" 100гр., SomaVital

    Веган сирене от кашу “Сире-нека” 100гр., SomaVital

    Оценено на 5.00 от 5
    5.99 лв.
    Купи

1 comment

  • Подкваса или т.нар. закваска е нещо съвсем различно. Продуктът по-горе е просто кисел крем от кашу с лек сирен привкус. Казвам това, защото от дълги години си правя такъв сос за зеленчуците (опитайте да замените солта с лъжичка светло мисо). За да е подквасен кремът, са му необходими благородни бактерии. Перфектен заместител от растителен произход на заквасената сметана е зрелият кефир от кокосово мляко.

Включи се в дискусията