Posted on

Безопасни препарати за дома?! Да, възможно е!

Безопасни почистващи препарати

Аз съм Вероника от Био магазин Spirala и ще ти споделя за една нова страна от „зеления“ начин на живот, която наскоро преоткрих.

Случвало ли ти се е, когато чистиш пода, печката, банята, да ти се е налагало да задържиш дъха си, за да не вдишаш силните парфюми и какви ли не други силно отровни миризми, които се изпаряват от почистващия препарат. Налагало ли ти се е да проветряваш след това? Сигурна съм, че отговоът е „да“. Доскоро и аз го правех.

Докато един ден манията ми да чета етикетите на хранителните продукти не ме накара да се зачета в съдържанието на почистващия ми препарат. Както се досещаш, не разбрах нищо. Замислих се, че щом държа на чистотата на храната си, защо използвам толкова отровни продукти за дома си? Нима те не попадат по кожата, във въздуха и храната ми? Затова реших да се образовам по този въпрос и открих, че има лесно решение. Съществуват препарати, които не съдържат петрол, консерванти, SLS, оцветители и други отровни съставки.

Веган/без насилие над животниВажно за мен е също така да ползвам продукти, които са с растителен състав, не са тествани върху животни и не съдържат никакви животински съставки. Това са знаците, за които следя, когато купувам препаратите за дома. Те ми гарантират, че съдържанието в опаковката е абсолютно веган, създадено без насилие над животни.

Продуктите, които най-често ползвам са: Прах за пране на Sonett. Защо? Защото главната му съставка е чист растителен сапун, който напълно се разгражда след употреба. В състава му не влизат животински продукти. Освен това е подходящ за използване при пране на 40°, 60°, 95°. Липсата на отровни петролни съставки го прави неагресивен към тъканите и пералната машина, което гарантира по-дълъг живот и за двете, а не е ли това, което всички искаме? Силната миризма не е присъща на натуралните прахове за пране, тъй като не съдържат никакви изкуствени ароматизатори.

Все пак обичам дрехите ми да са леко ароматизирани. На помощ идва омекотителят на Ecover, неслучайно носещ името “В цветната градина”. Ароматът, който оставя върху дрехите, не е толкова силен, както при конвенционалните препарати за пране. Той омекотява и премахва неприятното статично електричество, като придава деликатен аромат.

Убедих се със сигурност в едно – натуралните препарати за чинии премахват мазнини и изчистват до блясък! Не е нужно да съдържат химикали, които вредят на кожата. Този препарат за миене на съдове съдържа екстракт от лайка и невен, не изсушава кожата на ръцете, но това не означава компромис с измиването!

Като всеки любител на животните, имам домашен любимец. Откакто споделям дома си с него стриктно следя какви препарати ползвам за чистене на под, не само за негова сигурност, но и за моя. Това е моят избор! Отново е на основата на растителен сапун, служи за почистване на подови настилки като теракот, мрамор, камък и изкуствени настилки. Чисти до блясък!

Ако и ти искаш да предотвратиш употребата на токсични препарати за дома ти, защото имаш деца, домашен любимец или просто, защото гледната ти точка за продуктите, които купуваш, се е променила, aлтернатива има – почистващи продукти, които са произведени по природосъобразен начин.

Любимите ми почистващи препарати

Виж всички
 • Еко белина за пране 400 гр., Ecover

  6.50 лв.
  Още
 • Еко препарат за почистване на прозорци и стъкло 500 мл., Ecover

  10.99 лв.
  Още
 • Еко препарат за почистване на тоалетна 750 мл., Ecover

  7.99 лв.
  Още
 • Маслинов препарат за вълна и коприна 1L Sonett

  17.99 лв.
  Още
 • Омекотител за дрехи, 750мл-Sodasan

  7.99 лв.
  Купи

 

Включи се в дискусията