Posted on

Пролетни захарни бисквити с кокосово масло

Пролетни_захарни_бисквити_с_кокосово масло

Ние, от Био магазин Spirala, решихме да предизвикаме кулинарните блогъри като им предоставим продукти по техен избор и ги оставим да се развихрят в кухнята. Сега сигурно се чудиш какво сме им дали и какво са ни приготвили те. Виж пролетното предложение на Диана Дойчинова от  Опитайте…

Пролетни_захарни_бисквити_с_кокосово маслоНеобходими продукти за Пролетни захарни бисквити с кокосово масло
:

/за около 3 дузини бисквитки/

½ ч. чаша меко, но не разтопено кокосово масло за готвене
½ ч. чаша пудра захар
1 ¼ ч. чаши брашно*
1 с. л. царевично нишесте
2 -3 с.л. неподсладено кокосово мляко, /соево мляко/ бадемово мляко/
1 с.л. био сироп от агаве
8 гр. био ванилова захар с 10% бърбън ванилия
1  ч.л. бакпулвер**
1 щ. сол
*още малко брашно за разточване
** може да се използва био бакпулвер в съответната пропорция

Глазура:

1 ч.чаша пудра захар
3-4 ч.л. кокосово мляко
1 ч.л. течна глюкоза
ванилия
захарни перли за декориране

цветове: нежно зелено от смлян, пресован и прецеден бланширан замразен спанак и лек ментов нюанс, или в слънчево жълто с щипка шафран

1 ч.чаша =240мл.

Начин на приготвяне на Пролетни захарни бисквити с кокосово масло:

Смесете в купа пудрата захар с ванилията и мекото кокосово масло. Размесете до получаване на хомогенна смес. Отделно разбъркайте брашното, нишестето с бакпулвера и солта. Прибавете към маслената смес. Добавете кокосовото мляко и сиропа от агаве и омесете гладко (не ронливо) тесто. Ако е необходимо, добавете още мляко или брашно. Покрийте се със стреч фолио и поставете в хладилник за около час.
Загрейте фурната на 175С. Покрийте една тава с хартия за печене.
Извадете тестото от хладилника и оставете леко да се отпусне. Разточете го върху набрашнена повърхност до дебелина около 5 мм. и изрежете фигурки. Поставете оформените бисквити във фризер за около 5 минути след което ги прехвърлете върху тавата за печене на разстояние една от друга.
Печете 7-8 минути, до леко златисто, извадете и оставете леко да се охладят. Прехвърлете върху решетка за окончателно изстиване.

Диана_Дойчинова

Казвам се Диана Дойчинова,  машинен инженер съм и поддържам кулинарен блог „Опитайте…” повече от 7 години. Следя и чета много кулинарни сайтове, интересувам се от различни национални кухни, кулинарни традиции  и нови технологии, обичам и да експериментирам. Допадат ми по-леки и здравословни ястия, а сладките изкушения са мое вдъхновение. Освен вкусна и качествена, гледам на храната и като даряваща добро настроение, носеща усещане за внимание и лично отношение. Обичам рецепти, изразени не само в  количества и пропорции на определени продукти, а свързани с някаква история, познание или емоция.

Ако и ти имаш блог и искаш да участваш в нашата рубрика за Здравословни рецепти и да покажеш, че можеш да приготвяш вкусни, интересни и екзотични рецепти без месо, изпрати имейл на stefaniya@spirala.bg с тема Здравословни рецепти, а ние ще ти изпратим продукти, с които да го направиш.

Продукти, използвани в рецептата за Пролетни захарни бисквити с кокосово масло

  • Био бакпулвер 21 гр., LECKER`S

    0.55 лв.
    Още
  • Стевия-течен екстракт, 100мл-Gesund und Leben

    16.85 лв.
    Купи

Включи се в дискусията