Posted on

10 начина да тренираш без да тренираш

упражнения разтягане

Здравей! Аз съм Стефи от Био магазин Spirala  и искам да ти покажа, че можеш да тренираш без фитнес уреди, монотонни упражнения и без дори да отделяш специално време за това! В забързаното ежедневие най-честото оправдание да избягваме тренировката е, че нямаме време. Но нека сме честни – в повечето случаи това е просто извинение, което използваме, за да заблудим околните, а често и самите себе си.

Сега ще ти разкрия 10 начина, по които можеш да тренираш и да забързаш метаболизма си, дори да си най-заетия човек. Е, няма да научиш как да оформиш бразилско дупе докато седиш на стол, но със сигурност ще си харесаш някой трик, който ще ти помогне да си в по-добра форма и да си по-мотивиран.

1. Енергичен старт на деня

Какво ще кажеш да стегнеш дупето си докато си правиш прическа? Идеята е следната – включи упражнения в някой от сутрешните си ритуали. Например, стой на един крак докато миеш зъбите си или започни да правиш клекове. В началото може да ти е трудно да координираш движенията си, но бързо ще свикнеш.

2. Превърни чистенето на дома в кардио тренировка

Време е да пуснеш прахосмукачка? Супер! Забрави за монотонните движения и досадата, с които обикновено го правиш. Опитай се да чистиш енергично и възможно най-бързо. Вместо да се навеждаш – клякай, качвай се и слизай от мебелите, за да достигнеш високите места. Пусни си забавна музика и много бързо ще забравиш, че вършиш едно от най-досадните задължения. По този начин не само ще забързаш сърдечния си ритъм и ще си осигуриш страхотна кардио тренировка, но и ще почистиш доста по-бързо.

стълби упражнения3. Забрави за асансьора!

Където и да си, направи мъдър избор и се качи по стълбите. Качването по стълби е едно от най-добрите упражнения за стягане на бедрата и дупето, а ако го правиш дстатъчно бързо и включиш енергични движения с ръце, можеш да го превърнеш в страхотно кардио. Да работиш на осмия етаж не е извинение – качи се пеша поне до четвъртия! Само след няколко седмици ще усетиш как трудното в началото изкачване вече не представлява проблем за теб.

4. Слез по-рано

Ако нямаш възможност да ходиш до работа пеша, то слез една спирка предварително. Ще ти отнеме около 10 минути повече, но си заслужава.
Пътуваш с кола?
Няма проблем – просто паркирай по-далеч и се разходи до работното си място.

5. Върви бързо!

Без значение дали се прибираш или се разхождаш в мола – прави го бързо. Разликата в темпото, с което се движиш, оказва голямо влияние върху калориите, които изгаряш. Бързото ходене е супер полезно за теб – повишава издържливостта ти и ти помага да си в добра форма.

6. Използвай обедната си почивка

Бързо хапване в офиса? Забрави за това! Избери някое място наблизо, където има храна, която ти допада и просто се разходи до там. Този трик ще има положителен ефект върху здравето и външния ти вид дори разходката ти да е само 10 или дори 5 минути.

кошница упражнения7. Избери кошница, когато пазаруваш

Когато си в супермаркета избери кошницата пред количката.
В началото опитай, когато нямаш много покупки в списъка си.
Напълни кошницата и сменяй ръцете докато пазаруваш.
Не се учудвай, ако на следващата сутрин имаш мускулна треска на ръцете.

8. А след това се нареди на най-дългата опашка

Не е нужно дори да извършваш някакви движения докато чакаш на километричната опашка на касата. Достатъчно е да постоиш прав за още 10 или 15 минути.

9. Движи се докато говориш

Често ли ти се случва да водиш супер дълги телефонни разговори? Това е идеалният момент да се раздвижиш. Сигурна съм, че и без това не искаш колегите ти да слушат как казваш “Да, мамо” 100 пъти. Всеки път, когато трябва да проведеш телефонен разговор, го прави ходейки, дори това да означава да обикаляш хола в кръг.

10. Избери фитнес топка вместо стол

фетнес топка упражненияВече е време за заслужена почивка и интересен филм. Вместо да лягаш на дивана седни върху фитнес топка. Първо – супер удобно е и второ – тялото ти ще е под леко напрежение през цялото време. Запазването на баланс върху топката може да е истинско предизвикателство и е чудесно упражнение. Можеш да се движиш леко напред и назад или настрани за изгаряне на допълнителни калории.
Можеш да използваш топката и вместо стол в офиса. Освен, че ще гориш калории, ще избегнеш и негативите от дългото стедене на стол.

Е, хареса ли си някой от триковете? Ако съчетаеш няколко от тях или най-добре – всички, ще се изненадаш от резултата. Най-хубавото е, че не са ти  необходими допълнително време, екипировка или подготовка.
Не забравяй, че за да взлезеш във форма, движението е много важно, но не е достатъчно. Трябва да положиш усилия да се храниш правилно и да осигуриш на тялото си подкрепа. За да ти помогнем ти предлагаме няколко продукта, които ще те отведат до целта ти по-бързо. Детоксикация, отслабване или борба с целулита – избери твоето решение.
И не забравяй – движи се винаги, когато можеш!

 • 2Slim Антицелулит – натурална хранителна добавка 300мл., Life Nutrition

  40.80 лв.
  Купи
 • Антицелулитно масло с екстракт от люта чушка и джинджифил 100мл., Wooden Spoon

  Оценено на 4.00 от 5
  29.95 лв.
  Купи
 • Био цейлонска канела на прах, 50г-Био Класа

  4.99 лв.
  Още
 • Гарциния Камбоджа

  Гарциния Камбоджа HCA (Hydroxy Citric Acid), 30 капсули, Viridian

  25.30 лв.
  Още
 • Диатомична пръст, 250г

  15.99 лв.
  Купи
 • Магнезиев гел, 200мл – Abo Pharma

  11.75 лв.
  Купи
 • Магнезиево олио, 200мл – Abo Pharma

  10.75 лв.
  Купи
 • Стягащо олио за тяло против целулит и стрии

  Стягащо масло за тяло против стрии и целулит, 100мл., Delarom

  68.99 лв.
  Купи
 • Хранителна добавка за отслабване 300 мл

  38.99 лв.
  Още

Включи се в дискусията