Posted on

Безглутеново пене ригате с тофу

Предлагаме ви вкусна, лесна и бърза рецепта за Pasta vegatariana, подходяща за вегани и хора алергични към глутен.

Ето и необходимите продукти за 2 порции:

  • 250 гр. паста пене без глутен / можете да използвате и обикновена паста пене или пълнозърнеста такава /

За соса:

Време за приготвяне: 20 мин

В дълбок съд задушаваме чесъна и ситно нарязания лук с малко зехтин. Към тях добавяме обелените и нарязани на ситно доматки, добавяме малко топла вода, похлупваме съда и оставяме соса да поври на слаб огън за 5-10 мин. Изчакваме водата да изври, изключваме котлона и добавяме натрошеното тофу, солта, босилека и черния пипер. Оставяме сосчето да почине и през това време завираме 1 л. вода. Към врящата вода добавяме щипка сол, малко зехтин и пастата. Варим според времето, указано на пакета, зa безглутеновата царевична паста 10 минути са достатъчни.

Изсипваме водата от сварената паста и я омесваме добре със соса, разбъркваме на слаб огън и сервираме.

Гарнираме с пресни стръкове босилек и по желание поръсваме порциите с хранителна мая. Видът й поразително напомня на пармезан, а лекият й ядков вкус придава на ястието неповторим завършек.

Консумираме с удоволствие и любими хора 😉

Buon appetito!

 

снимка sxc.hu

Включи се в дискусията