Posted on

Бутилката, която променя структурата на водата Flaška

В Био магазин Спирала вече можете да намерите уникалната бутилка Flaška – една страхотна идея за подарък и чудесна възможност да си набавите бързо, лесно и достъпно качествена вода за пиене.

Продуктите на Flaška можете да закупите на място в нашия магазин или онлайн на www.spirala.bg


1. Какво представлява Flaška?


Flaška е продукт разработен в Словения.
Това е бутилка, която има специално действие върху водата. Тя е направена от стъкло и има свойството да променя структурата на водата като тази на чистата изворна вода.
/Водните молекули имат способността да се групират в т.нар. образувания – водни клъстери. Това са свързани по между си чрез водородни връзки водни макромолекули. При чистата изворна вода тези клъстери са по-малки по размер и са ориентирани по между си в правилни хексагонални структури./
Flaška влияе благоприятно както на нашето здраве, така и на заобикалящата ни околна среда.
Доказано е с тестове, че тя понижава генотоксичността на водата т.е намалява вредното влияние на съдържащите се там опасни вещества и химични елементи /бисфенол А /BPA/, антимон и др./върху нашия организъм. Тези вещества попадат в питейната вода от пластмасата на бутилките, в които се съхранява, от тръбите на водопроводната мрежа или по други причини.
Flaška е изработена от стъкло. Стъклото е химически инертно по своята същност, т.е. не отделя никакви вещества и не реагира със съхраняваните в него продукти и е най-добрият материал за изработка на съдове за съхранение на напитки и храни.
От друга страна бутилката е за многократна употреба и това води до намаляване на производството, употребата и изхвърлянето на пластмасови отпадъци в заобикалящата ни околна среда.
Освен това стъклото подлежи на 100% рециклиране и може многократно да бъде използвано отново за производство на бутилки, буркани или контейнери за съхранение на хранителни продукти.
Flaška е изработена от стъкло, но в същото време е проектирана така, че да бъде и високо устойчива на счупване и с тегло удобно за носене в дамска чанта, раница или др.
Съществува в два размера: 0.500, 0.750 л. Бутилката е защитена отвън и със специални калъфи изработени от памук или неопрен в различни цветове и дизайни. Калъфите не оказват влияние върху действието на бутилката.

Идеята на Flaška е да бъде персонална бутилка за вода. Във всеки един момент да бъде с Вас и да осигурява консумирането на една по-полезна и здравословна вода за Вашия организъм.


2. Как действа Flaška?


Напълнете бутилката с вода /чешмяна, минерална / след 5 мин. структурата ѝ се променя и става подобна на тази на изворната вода в природата. Причината за това е, че стъклото, от което е направена Flaška е специално информирано стъкло. Допирайки се до стените на бутилката водата приема тази информация и променя структурата си.
Използва се факта, че водата има памет т. е. тя има свойството да променя структурата си под външно въздействие. Световно известният японски учен Масару Емото е установил експериментално зависимостта на структурата на водата от външни въздействия/музика, думи/

Той взима проби на вода от различни места/реки, езера, извори, водопроводна мрежа и т.н/ след това рязко ги замразява и под микроскоп прави снимки на водните кристали. Установява се разлика на образуваните кристали на вода взета от чисти и замърсени източници. В единия случай кристала е красив и с правилна форма, а в другия липсва каквато и да било форма на кристал. Освен това японският учен установява, че водния кристал променя формата си под влияние на музика и думи.
Хомеопатията също се базира на това свойство на водата. Водните разтвори, които се използват там са до такава степен разредени, че фактически в тях не се съдържат молекули от веществото, което има лечебното действие. Водните молекули на разтвора са приели информацията получена от намиралите се там молекули на веществата с лечебен характер и са я запазили дори след като вече в разтвора не се съдържат молекули от тези вещества – при висока степен на разреждане на разтвора. Лечебното действие се предава от водните молекули, а не от молекулите на съответното вещество.


3. Технологията


Стъклото съдържа 71 % силициев диоксид. Чрез специална технология и устройство разработени в Германия се програмира стъклото, като това се извършва в условия на ниско-честотно електромагнитно поле. Носители на информацията са силициевите атоми от състава на стъклото.
Така използваната TPS технология се базира на основните принципи на квантовата механика т.е пренос на информация на квантово ниво. Учени занимавали се в тази област са Dr. Hahnemann, Dr. Wilhelm Reich, Viktor Schauberger, Dr. Masaru Emoto и други..
TPS технологията подобрява качествата на водата:
– понижава нейната генотоксичност/ Доказано е с тестове, че тя понижава генотоксичността на водата т.е намалява вредното влияние на съдържащите се там опасни вещества и химични елементи /бисфенол А/BPA/,антимон и др./върху нашия организъм. Тези вещества попадат в питейната вода от пластмасата на бутилките, в които се съхранява, от тръбите на водопроводната мрежа или по други причини./
– намалява повърхностното й напрежение/стойностите на повърхностно напрежение на водата преминала през бутилката се понижават, следователно водните молекули по-лесно преминават в клетките на организма ни и по-бързо се усвояват от нас, процесът на хидратиране е ускорен. Не се изразходва допълнителна енергия за трансформиране на водните молекули с цел понижаване на стойностите на повърхностното напрежение за по-лесното им усвояване. По този начин не губим излишна енергия за трансформиране на приеманата от нас вода преди да бъде усвоена.
Ефектът от действието на бутилката не може да бъде видян, но може да бъде усетен.
Хората, които имат по-развити рецептори за вкус забелязват, че водата от бутилката след 5 мин. има променен вкус. Някои от хората използващи Flaška казват, че водата има по-мек, копринен дори по-сладникав вкус.
Чудесен пример за промяната, която Flaška прави е опитът с лимонадата. Лимонада направена с вода от бутилката има по-слаб кисел вкус от тази направена с обикновена вода.
Освен това са правени опити с покълване на житни растения, едните поливани с вода от Flaška, а другите с обикновена вода. Забелязва се разлика в скоростта на покълване, растеж на растенията в полза на тези третирани с вода от бутилката.Бутилката, която променя структурата на водата Flaška
Положителните резултати на TPS (Technology of Programming Silicon),Технология за програмиране на силиций се установяват и с така наречения Allium test проведен в независима цитогенетична лаборатория в Словения. Резултатите показват, че Flaška с нейното програмирано стъкло намалява генотоксичността на водата от 20.0 до 11.0 единици, което представлява 45 % промяна.
Allium test представлява следния експеримент: Изследва се влиянието върху клетките на растителни организми поливани с 4 различни проби вода/ вода взета от водопроводната мрежа, същата вода третирана с Flaška, дестилирана вода, силно замърсена вода.
Действието на Flaška може да бъде на 100% минимум 4 години независимо от количеството и качеството на водата преминала през нея. След този период ефекта на бутилката започва да отслабва. Причината за това е влиянието на заобикалящите ни електромагнитни вълни създавани по различни причини. На 5-тата година той е 80-85%, на 6-тата 70% и т.н.
Нека направим нещо добро за природата и нашите деца!
Пиейки вода от бутилката за многократна употреба Flaška, вие допринасяте много за опазването на заобикалящата ни околна среда.
Всеки път, когато използвате Flaška, спестявате 3 литра прясна вода и ¼ литър нефт. Това са количествата вода и нефт използвани за производството на една пластмасова бутилка.
Освен това само 18% от пластмасата в световен мащаб реално се рециклира. Всичко останало се натрупва в природата като отпадъци.
Използването на бутилката Flaška чувствително понижава нивото на CO2 емисий, които се отделят от производството на пластмасови бутилки, както и от транспортирането, охлаждането и др.процеси свързани с бутилирането на водата.
Ако за период от 4 години използвате Flaška вместо да пиете вода от пластмасови бутилки, Вие ще намалите своят собствен въглероден отпечатък.
Съгласно GHG Protocol, компанията EKOGENCA професионално изчисли въглеродния отпечатък на Flaška. Той е на стойност само 23,42 гр. CO2 на месец*.
*Calculated in 2011 for European market.


4. Спестяване.


Ползвайки Flaška Вие спестявате и средства. Ако ползвате питейна вода от чешмата, чрез бутилката подобрявате нейните качества и не се налага да закупувате минерална бутилирана вода. Освен това не е препоръчително да се пие само минерална вода, това не е полезно за нашия организъм.
Инвестицията за Flaška не е голяма, разпределена за 4 години е от около 10 лв на година /за бутилка от 45 лв например/
Ефекта от пиенето на такава вода не е мигновен, той се проявява с течение на времето. Ние пием по-полезна за нас вода, чувстваме се изпълнени с енергия, хидратирането на организма ни става по- бързо т.като тази вода се усвоява по-лесно от организма ни, пиейки такава вода ние по-бързо и лесно прочистваме нашия организъм от вредните вещества натрупващи се в нашето тяло.
Специалната структура на водата спомага за улавянето на натрупаните в организма вредни вещества и тяхното последващо изхвърляне.


5. Полезни съвети.


-Измиването на бутилката става с обикновен препарат за миене на съдове.
-Не се препоръчва миене в съдомиялна, електромотора й създава електромагнитно поле.
-Водата изсипана от бутилката може да запази своята структура до 24 часа ако е пресипана в стъклена чаша.
-Водата може да престои в бутилката до 2 дни, след което трябва да бъде сменена с нова тъй като започва развитието на микроорганизми, които я замърсяват.
-Ако се приготвят горещи напитки- чай, кафе. Първо се приготвят, охлаждат до 37 градуса и се сипват в бутилката.
-Калъфа и капачката не оказват влияние върху структурирането.
-Flaška е персонална бутилка за вода. Идеята е водата да се консумира от бутилката многократно и непрекъснато през деня, а не да се складира в по-големи съдове и количества.
-Съществуват редица методи за структуриране на вода, но всички са приложими само в домашни условия. Flaška може да бъде носена навсякъде и винаги с нас и да ни осигурява вода с по-добри качества за консумация през целия ден.
-Водата от бутилката няма лековити свойства. Не се променя pH на водата при третирането с бутилката.

Установено е, че употребата на Flaška води до намаляване на консумацията на безалкохолни напитки и кафе за сметка на увеличаване на пиенето на вода.
Капачката е най-уязвимото място на бутилката, защото се използва /отваряне и затваряне/ многократно на ден и би могло да се деформира.

Включи се в дискусията