Posted on

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна Spirala: Зимна кухня – вечеря за 10 минути

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна Spirala: Зимна кухня – вечеря за 10 минути

На 06.02.2015 в Био супермаркет Spirala се проведе Кулинарна работилница за здравословна и жива храна Spirala, с участието на Михаела Белорешка от  Good Natured Food. Тема на вечерта беше Зимна кухня – вечеря за 10 минути. Михаела ни показа няколко лесни и бързи рецепти за салата и дипове изцяло с растителни продукти, съобразени със спецификите на сезона и съответните нужди на тялото. Гостите ни опитаха от вкусотиите, които приготвихме на място, както и дегустираха малиново вино Trastena, Диво пиво, натурален ябълков сок Яблена, Yogi чай, сироп от рози, сусамови тахани Olimpus, хляб с квас на Братя Хлебари, домашна баница с тофу и веган луканка

А за тези от вас, които не успяха да присъстват ще споделим рецептите тук.

Зимна салатаЗимна салата
Продукти: 200 гр булгур 1 авокадо 2 шепи карфиол 1 червена ябълка 2 с.л. тиквено семе шепа бейби спанак шепа стафиди
дресинг: 6 с.л. тиквено олио сок от 1/2 лимон 1 ч.л. сумак сол, черен пипер
Приготвяне: Булгурът се сварява за 7 минути, докато стане пухкав. Прецежда се и се поставя в купа. Карфиолът се накъсва на малки букетчета. Авокадото се нарязва на тънки ленти. Ябълката се нарязва на малки кубчета. Всички зеленчуци се смесват в купата. Продуктите за дресинга се разбъркват и с него се овкусява салатата.

Зелен дип
Продукти: 200 гр попарена коприва 3 с.л. кедрови ядки 1/2 ск. чесън сол, черен пипер
Приготвяне: Копривата се попарва за 5 минути във вряла вода и се отцежда. Всички съставки се пасират до фин пастет.

Бял дип
Продукти: 2 ч.ч. сварен бял боб 4 с.л. тахан от кашу 3 стръка прясна мента сол, черен пипер, лимон, зехтин
Приготвяне: Всички продукти се пасират до фин пастет.

Оранжев дип
Продукти: 1 ч.ч. покълнала червена леща 1 авокадо 1 ч.л. куркума 1 ч.л. кимион 2 с.л. кокосово брашно 2 стр. пресен кориандър сок от 1/2 лайм
Приготвяне: Всички съставки се пасират до фин пастет

Червен дип
Продукти: 1 ч.ч. сушени червени чушки ½ ч.ч. орехи ½ връзка магданоз зехтин, сол, лимон
Приготвяне: Чушките се накисват в топла вода за 10 минути. След като омекнат се пасират до фин пастет с останалите съставки.

Очакваме ви на следващата работилница, която ще се проведе в петък 6-ти март от 19.00 часа в Био магазин Спирала – София, ул. Кишинев 17 (срещу входа на Южен парк на ул. Козяк)
Всички любители на истинската здравословна храна са добре дошли при нас. Таксата за участие е 10 лв., като записването става предварително на място в Био магазин Спирала или на имейл spiralabg@gmail.com.
Може да следите за повече подробности групата ни Кулинарна работилница за здравословна и жива храна Spirala.

Включи се в дискусията