Posted on

Направи си сам почистваща маска за лице от хума

Направи си сам почистваща маска за лице от хума

Как да почистим кожата на лицето си, за да изглеждаме по-жизнени и здрави?

Човешката кожа може да се разглежда като орган, който функционира, храни се, страда и се чувства добре. Трябва да полагаме известни грижи за него и да внимаваме как живеем, тъй като това пряко се отразява на начина, по който изглежда кожата ни.

Проблемът с кожата най-вече ангажира женския пол, тъй като за дамите, независимо от възрастта, е от изключителна важност как изглежда лицето им. В основата на това как ни възприемат околните, се крие начинът как ние се чувстваме. Колкото по-свежа, хидратирана и чиста е кожата ни, то толкова по-жизнени и красиви се чувстваме и изглеждаме.

През зимата кожата ни е подложена на много стресови фактори – студ, рязка смяна на температурите, тежки храни, токсини, замърсен въздух.

Затова с настъпването на пролетта веднъж на две седмици е препоръчително да полагаме грижи за кожата на лицето си, тъй като то е подложено на сериозни атаки. Тази грижа трябва да започне още от началото на февруари, тъй като в нея влиза почистване, избелване и подхранване на лицето.

Ние от екипа на Био магазин Спирала Ви предлагаме една много лесна рецепта за маска за лице, която може да си направите сами вкъщи.

Тази маска е много полезна в периода на смяна на сезоните. Тя освен, че е подходяща за всякакъв тип кожа е и приложима за всички възрасти. Освен, че тонизира и регенерира кожата, заглажда бръчките,  тя прониква дълбоко в порите и ги почиства, затова я препоръчваме на хора, които страдат от акне и мазна кожа.

Направи си сам почистваща маска за лице от хумаЕто я и самата рецепта за почистване на лицето, която всеки сам може да си направи вкъщи:

Всички съставки се смесват и разбъркват до постигането на хомогенна смес.

Намазват се на лицето и се стои 30 минути, след което лицето се изплаква обилно с вода и се намазва с леко успокояващо масло.

Допълнителни съвети:

  •  Използвайте дървена лъжица за разбъркване на продуктите;
  •  Направете маската в стъклена или керамична купичка;
  •  Избягвайте допира на метални повърхности до хумата, тъй като тя е глина, която съдържа минерали и микроелементи и при допир с метални повърхности се губят някои полезни свойства.
  • Използвайте 100% натурална българска хума, която е ръчно добита, без употреба на метали.


Защо тази маска е много полезна за нашата кожа на лицето и има почистващо и подхранващо действие?

Тайната се крие в съставките на маската. Хумата се използва още от предците ни, тъй като има лечителни действия върху човешкия организъм. Тя е много полезна както за кожата на лицето, така и за косата. Хумата действа противовъзпалително и подобрява кръвообращението.

Кислородната вода се използва в медицината. Що се отнася до козметичните й приложения – тя избелва кожата и дезинфекцира порите в дълбочина, но изсушава. Затова в маската използваме и нежно почистващо тоалетно мляко, за смекчи изсушаващия ефект на кислородната вода и да направи маската мека и приятна за допир с кожата на лицето.

Не се колебайте да пробвате предложението ни за маска за лице с хума и да споделите отзивите си! Приемаме предложения за подобряване на маската на нашата фейсбук страница, както и на имейл: spiralabg@gmail.com

 

Включи се в дискусията