Posted on

Направи си сам мюсли

Направи си сам мюсли

Навярно на много от вас не им е минавало през ума, че могат да си направят домашно мюсли.

Защо домашно приготвено?

  1. Приготвянето му е лесно и от една доза се получава голямо количество, т.е. след като веднъж си направите сами, ще си имате за по-дълго време.
  2. Всичко домашно приготвено е седем пъти по-вкусно от купеното.
  3. Може да увеличите любимата си съставка, според собствения си вкус.
  4. Здравословно е.

Рецепта: Най-важното, което трябва да запомните за домашното мюсли е, че може да СЛОЖИТЕ ОТ ВСИЧКО ПО КОЛКОТО СИ ПОЖЕЛАЕТЕ и няма как да не ви се получи или да сбъркате рецептата! Затова нашта рецепта е подходяща както за опитни кулинари, така и за начинаещи.

Смесвате всички продукти без сушените плодове и слагате в студена фурна на 160 градуса върху хартия за печене. Мюслито е готово когато придобие кафеникав цвят. Не трябва да печете повече от 15-20 мин.

Внимание: На пръв поглед продуктите изглеждат много и може би ще се замислите дали няма да ви излезе по-евтино, ако си купите готово мюсли. Винаги може да прескочите някои съставки или да ги замените с други. Единствените задължителни са: овесени ядки, гхий, мед, ядки.

Не забравяйте, че ако си направите сами мюсли, количеството, което ще получите ще ви е досататъчно за около 20 дози.

Съвети:  Съхранявайте мюслито само в стъклени добре затворени буркани. Използвайте био сертифицирани продукти, защото те са много по-вкусни и здравословни.

Ако имате идея какво още може да добавим към домашното мюсли или някой трик, не се колебайте да го споделите с нас в социалните мрежи: facebook, LinkedIn, Google+

Вашето мнение и опит наистина са ценни за нас!

Включи се в дискусията