Posted on

Направи си сам избелваща терапия за зъбите в домашни условия!

Направи си сам избелваща терапия за зъбите в домашни условия!

На пазара има много средства за избелване на зъбите. Сякаш в последните пет години стана много популярно сами да избелваме зъбите си в домашни условия с лентички, електрически уреди, гел шини, система за домашно избелване, таблетки с активен въглен и т.н. Всеки от нас си задава въпроса: “А, дали всички тези химични, иновативни, електрически средства са БЕЗВРЕДНИ?”

Отговор със сигурност има, но той не е известен за крайния потребител. Затова е по-добре да заложим на народната медицина, която се е утвърдила през вековете. Ето един лесен и безвреден метод как сами да избелим зъбите си в домашни условия, като използваме лимон и сода бикарбонат.

Рецепта за избелване на съби с лимон и сода бикарбонат:

Рецепта за избелване на съби с лимон и сода бикарбонатВ 3 супени лъжици вода, сложете 2 супени лъжици сода бикарбонат и разбъркайте, докато содата не се разтвори. След това натопете четката за зъби в сместа и почистете зъбите си. Трябва да четкате зъбите в продължение на десет секунди, да изплаквате четката и отново да я потопите в сместа със содата, докато тя не свърши. Общо цялата процедура по избелване на зъбите с четката за зъби не трябва да продължи повече от 10 минути.

След като направите първата терапия, изчакайте 30 минути без да изплаквате устата и да се храните и нарежете половин лимон на кръгчета. Вземете едно кръгче и започнете да го търкате в зъбите и венците си. Не търкайте зъбите с кората, а само с меката част на плода. След като сока изтече, вземете друго парченце и така, докато лимонът не свърши.

Изчакайте още 30 минути и след това може да се храните и да пиете течности. На другия ден повторете процедурата и вече ефектът ще е на лице. След две седмици отново направете процедурата. През този период е добре да използвате хомеопатична паста за зъби, тъй като е клинично доказано, че тя предпазва зъбите и венците повече от традиционните.

Защо е ефикасен този метод за избелване на зъбите?

Лимонът е цитрусов плод, който се използва както за избелване на зъбите, така и за кожата. Той съдържа много витамини и плодова киселина, които са полезни за устната кухина. Содата действа като мек абразив, който почиства всички отлагания и плаката върху зъбите. Тя умъртвява микроорганизмите, които причиняват афти и възпаление на венците.

Ако имате забележки, въпроси или коментари относно избелващата терапия за зъби, не се колебайте да ги споделите с нас. За екипът на Био Магазин Спирала мнението и опита на потребителите са от изключителна важност. Може да се свържете с нас на имейл: spiralabg@gmail.com, както и в социалните мрежи: facebook, LinkedIn, Google+

Включи се в дискусията