Posted on

Направи си сам маска за лице срещу акне

Направи си сам маска за лице срещу акне

На пазара съществуват десетки, стотици, хиляди козметични средства, които са предназначени за хора, страдащи от акне, проблемна и мазна кожа. Навярно всеки един от нас в даден период от живота си е прибягвал до някой от всички тези козметични продукти.

Акнето, мазната и проблемна кожа са проблем на почти всеки подрастващ над 13 годишна възраст. Акнето може да се появи и след 30 годишна възраст. При някои от нас това заболяване на кожата е изразено по-силно и е необходима консултация с дерматолог, а при други не толкова, т.е. могат да си помогнат сами.

Нека да изясним, че акнето не е породено от лоша хигиена, то може да бъде провокирано от вътрешни или външни фактори. Основните вътрешните фактори, които предизвикват акнеична кожа са хормоналните проблеми и генетична унаследеност. Външните фактори са налице тогава, когато използваме неподходяща козметика, която съдържа тежки химични съставки, които унищожават естествения слой на кожата. Тя губи своя имунитет и става уязвима на бактерии, т.е. не може да се самозащитава. Затова винаги използвайте био козметика, която съдържа само органични и растителни съставки, защото те са щадящи за кожата и са ефикасни.

Днес, ще ви представим терапия за акне, която се състои от две стъпки.

1. Първата е изключването на някои храни, напълно от менюто ни и добавянето на други, защото свръх производството на себум се повлиява от това какво ядем. Това, което консумираме като храни и напитки, се отразява пряко на начина, по който изглежда кожата ни. Няма как да пушим, да ядем пържени, мазни и рафинирани храни и да искаме кожата ни да изглежда свежа, чиста и красива.

Всички храни с висок гликемичен индекс (захар, мед, шоколад, тестени, газирани подсладени напитки, чипосве) увеличават нивото на инсулина и глюкозата в кръвта и обострят акнето. Избягвайте белия ориз, както и захарта под всички възможни форми. За сметка на това, започнете да ядете редовно пресни плодове и зеленчуци.

2. Направете си маска за лице с кокосово масло и етерично масло от лимон.

Всички хора, страдащи от акне и мазна кожа смятат, че ще се справят с проблема, като “изсушат” кожата си с козметични средства. Те смятат, че проблемът е в производството на излишен себум – категорично не! Използването на козметика, която изсушава кожата тотално задълбочава проблема с мазната кожа и акнето. Единственото по-лошо нещо от акне е акне и суха кожа в едно и също време.

В основата на терапията за акне е подхранването и тонизирането на кожата. Ние трябва да й дадем шанс да се справи сама със заболяването. Затова е необходимо да използваме средство, което има антибактериални и противогъбични свойства.


Направи си сам маска за лице срещу акнеТук на помощ идват кокосовото масло и етеричното масло от лимон.

Смесете три супени лъжици кокосово масло и 10 капки етерично масло от лимон.
Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес, може да нагреете на водна баня. Съхранявайте мехлема в стъклен буркан. Два пъти седмично използвайте маската, като вечер преди лягане нанасяте и сутрин измивате. Правете това в продължение на два месеца и резултатите ще бъдат налице!

Не се притеснявайте, че кожата ви ще се омазни допълнително, напротив и двете съставки на тази маска са изцяло приложими и подходящи за проблемна кожа.

Свържете с нас, ако имате допълнителни въпроси относно терапията срещу акне. Може да го направите в социалните мрежи: facebook, LinkedIn, Google+, както и на място в Био магазин Spirala в София на ул. Кишинев 17.

 

Включи се в дискусията