Posted on

Шипкови кексчета с Годжи бери и шоколадов крем

Шипкови кексчета с Годжи бери и шоколадов крем

Представяме ви рецептата на Здравка Кокалова за едни страшно вкусни и различни къпкейкчета. Веган, постни, подходящи за всичко и всички! Комбинацията с Годжи бери, авокадо и черен шоколад превръща кексчетата в Супер Кексчета! Същевременно се приготвят лесно и бързо!

Продукти за 10 броя Шипкови кексчета с Годжи бери и шоколадов крем:


Шоколадова глазура:

 

Смесваме сухите съставки в купа. В друг съд смесваме олиото, млякото и захарта. Разбиваме докато захарта се разтвори. Добавяме и лененото „яйце“. За да го приготвите трябва да начукате или смелите ленените семена и да ги залеете с вода. Оставете да престоят поне 30 мин. докато се образува гъста кашица.
Налейте течната смес при сухата и объркайте докато всичко се поеме равномерно. Разпределете във формички и печете 20 мин. на предварително загрята до 180С фурна.
След като са готови ги извадете и оставете да се охладят напълно върху решетка.

Шипкови кексчета с Годжи бери и шоколадов кремЗа приготвянето на глазурата почистете и нарежете авокадото. Поставете в чопър или блендер. Добавете банана и разтопеният шоколад. Разбийте всичко до хомогенна смес. Преместете я в пош или шприц. Шприцовайте глазурата върху напълно изстиналите кексчета. Не трябва да оставяте глазурата да престоява много, защото се стяга и ще е изключително трудна за шприцоване!
Поръсете с наситнени годжи бери и все готови.

Включи се в дискусията