Posted on

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна IV с Десислава Пеева

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна IV с Десислава Пеева

На 17.04.2015 се проведе Кулинарна работилница за здравословна и жива храна IV. Наш гост беше Десислава Пеева, изследовател в областта на здравословното хранене. Посветила е 15 години от живота си в изучаване на най-новите изследвания в областта на здравословното храненето. Повече за Деси може да научите от нейния блог desilifestyle.net.
Тема на вечерта беше: Изкуството на суровата храна в грижата за вашето тяло и душа. Ето и рецептите, които тя приготви за нас на живо:

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна IV с Десислава Пеева1. Зелен антиейджинг шейк
1 банан
1 ч.ч. ягоди
1 ч.ч. спанак
1 ч.ч. кокосов сок
кленов сироп
Всички продукти се слагат в блендера и се пасират докато се получи кремообразен шейк! Сервирайте в красива чаша!

2. Суров витаминозен дип
1 сурова тиквичка
1 авокадо
1 ч.ч. спанак
1 скилидка чесън
1 връзка копър
сок от половин лимон
хималайска сол на вкус
Всички продукти се поставят в кухненския робот и се пасират докато се получи кремообразен дип. Сервира се в красива купичка с крекери и сурови зеленчуци!

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна IV с Десислава Пеева3. Сурови ордьоври със сурови солени трюфели
1 ч.ч. слънчогледови семена – накиснати
1/2 ч.ч. белено конопено семе – една част отделете за овалване на трюфелите
1 с.л. хранителна мая
1 скилидка чесън
сок от половин лимон
хималайска сол на вкус
Всички продукти се слагат в кухненски робот и се пасират. След това се оформят трюфели, които се овалват в заделените конопени семена. Сервират се върху подложка от резен краствица, а отгоре се слага чери доматче и се забучват на сабичка или клечка.

Кулинарна работилница за здравословна и жива храна IV с Десислава Пеева4. Сурови хрупкави шоколадови трюфели
1 ч.ч. сурови лешници – накиснати и подсушени
1 ч.ч. пресни фурми – обезкостени
2 с.л. сурово какао
2 с.л. натрошени какаови зърна
1 ч.ч. кокосови стърготини
1/4 ч.ч. инка бери
1 с.л. кокосово масло
щипка хим.сол
шепа белени лешници за украса
Сложете лешниците и солта в кухненския робот и ги смелете. Добавете останалите продукти и пасирайте докато се получи лепкаво тесто. Оформете трюфелите и сложете по една инка бери на всеки. Оставете ги стегнат в хладилник за един час и се насладете!

Деси сподели с нас своите 10 съвета за забавяне на темпото и намиране на вътрешния баланс

1. Изключете всички технологии след 21 часа! (телевизия, радио, компютър, телефон и т.н.) – електромагнитните полета объркват хипофизната жлеза, която произвежда мелатонина – хормона, отговорен за съня!
2. Практикувайте Йога! – позите създават невероятно спокойствие в тялото, като ни помагат да се свържем с вътрешното си Аз!
3. Не се напрягайте прекалено!
4. Отделяйте време за Себе си всеки ден! – дори 5-10 минути са достатъчни! Разходете се, почетете хубава книга, практикувайте Йога, отидете на масаж, гледайте любимото си Тв предаване.
5. Не се страхувайте да казвате „Не“ на социалните срещи! – ако сте имали натоварен ден или седмица се запитайте дали социалната уговорка ще е добра за вс или ще ви изтощи допълнително!
6. Пишете кратки и-мейли и проверявайте пощата си само по 2 пъти на ден!
7. Напарвете 8-часовия нощен сън приоритет! – сънят е много важен за вашето здраве и качество на живот.
8. Водете си благодарствен журнал! – напишете всеки ден неща, за които сте благодарни. Това ни напомня какво имаме и колко сме щастливи. Благодарността ни поддържа зазимени!
9. Дишайте дълбоко! – то е особено благоприятно за контролиране на стреса и постигане на релаксация.
10. Насладете се на ден без социални медии!

Включи се в дискусията