Posted on

Сурови бонбони

Сурови бонбони

Днес ще споделим 3 рецепти за сурови бонбони – Сурови протеинови какаови бонбони, Лимоново-кокосови бонбони с мак и Червени бонбони. Всички те са по рецепта на Михаела Белорешка, един от основателите на Blue Birds – идея в действие, алтернативно виждане за важните моменти, храната, насладата и споделянето.

Сурови протеинови какаови бонбони

Необходими продукти за Сурови протеинови какаови бонбони
100 гр накиснат слънчоглед
2 с.л. конопено семе
1 ч.л. чия семена
4 накиснати фурми
1 ч.л. спирулина
4 с.л. какаово масло
1 шепа какаови парченца

Начин на приготвяне на Сурови протеинови какаови бонбони
Всички съставки се пасират и сместа се охлажда за 10 мин. Оформят се топчета и се овалват в какаови парченца.

Сурови бонбониЛимоново-кокосови бонбони с мак

Необходими продукти за Лимоново-кокосови бонбони с мак
100 гр накиснати бадеми
50 гр кокосово масло
кора и сок от 1 лайм
4 с.л. маково семе
2 с.л. мед
50 гр (+ 4 с.л. за овалване) кокосово брашно

Начин на приготвяне на Лимоново-кокосови бонбони с мак
Пасирате всички продукти в блендер и оставяте да се охладят за 10 мин. Оформяте топчета. Овалвате в кокосово брашно.

Червени бонбони

Необходими продукти за Червени бонбони
100 гр годжи бери
100 гр бели черници
2 с.л. кокосово масло

Начин на приготвяне на Червени бонбони
Плодовете се накисват за 15 мин в топла вода. Прецеждат се и се пасират заедно с кокосовото масло. Охлаждат се и се оформят на топчета.

Включи се в Кулинарното предизвикателство за здравословна храна, като ни изпратиш на имейл igra@spirala.bg твоя рецепта за здравословна храна заедно със снимка към нея. Условието е в рецептата да няма месни или рибни продукти. Подбрани от нас рецепти ще бъдат публикувани на страницата на Био супермаркет Spirala и онлайн на www.spirala.bg .

Включи се в дискусията