Posted on

Интервю с Димитър Желев – треньор по хип хоп танци

Димитър Желев - треньор по хип хоп танци

Казвам се Димитър Желев на 33 години съм. Живея в София и имам собствено танцово студио.
По образование съм треньор по танци. Освен танците, другата ми страст са фотографията и пътуванията.

Димитър Желев - треньор по хип хоп танциБио Магазин Спирала: С какъв спорт се занимаваш ?

Димитър Желев: От 28 години се занимавам танци. В танцовото студио прекарвам 4 пъти седмично по 3 часа. Освен като треньор в Мантис Данс Студио, съм и основател на професионален танцов отбор HALIFIX. Вече 15 години преподавам хип хоп танци на ученици в ранна детска възраст. През последните години мои танцьори имат стотици участия, призови места и победи в състезания, турнири, фестивали и лагери в България, Сърбия, Румъния, Чехия, Дания, Турция, САЩ, няма по-голямо удоволствие за мен от това моите ученици да се представят добре на състезания и да печелят награди.

Димитър Желев - треньор по хип хоп танциСпирала: Важна ли е храната за спорта?

Димитър: Занимавам се с танци от 28 години. От над 10 години освен хоби, танците са ми и професия. Храня се с почти всичко, от което тялото ми се чувства добре. Старая се да си добивам захар от плодове, а не от шоколади и десертчета, но често ям и такива неща. Избягвам салами, пушени меса, луканки, пилешко месо, чипсове, тестени закуски, боза, млечни продукти, газирани напитки и др. Ям често сурови ядки, плодове и зеленчуци, домашен хляб. Винаги избирам домашно приготвената храна. Пия доста вода и си приготвям домашни сокове от най-различни неща. Имам професионална сокоизстичвачка и се старая да я използвам често. Плодовете и зеленчуците, които слагам в нея са: ябълки, моркови, цвекло, цитруси, диня, зелени салати, чесън и други. В дните на тренировка не спазвам нещо по-специално. Старая се режимът ми на хранене да е добър през цялото време, защото ако го наруша каквото и да ям или пия преди тренировка, то не помага. Възстановявам се основно с почивка.

Спирала: Спазваш ли някакъв хранителен режим?

Димитър: Не спазвам диети. Режимът ми на хранене зависи от физическата ми активност. Когато съм най-активен си позволявам черен шоколад. През периодите на възстановяване и почивка се старая да не ям такива неща.

Димитър Желев се включи в инициативата на Био Магазин Спирала:

Живей активно, храни се ефективно!

Ако и ти искаш да се включиш в нашата инициатива, пиши ни на имейл: spiralabg@gmail.com

Включи се в дискусията